Ангеловска: Ја стимулираме продуктивноста со активните мерки, субвенции и долгорочни политики

Продуктивноста е нешто што треба да го адресира Владата за повисок економски раст. Работиме на подобрување на продуктивноста на сегашните и идните генерации преку долгорочни политики, но и преку пократкорочни мерки: на долг рок преку вложување во здравството, образованието и социјалата, додека на пократок рок преку активните мерки за вработување и субвенционирање на повисоките плати со цел да се задржат квалитетните кадри. Ова го истакна министерката за финансии Нина Ангеловска во интервју за „Утрински брифинг“.