Бугарија свика состанок на советот за национална безбедност

Претседателот на Бугарија, Румен Радев свика за денеска состанок на Советодавниот совет за национална безбедност поради конфликтот меѓу Иран и САД.

Тема на средбата е „Можни ризици и закани по националната безбедност во контекст на сложената безбедносна ситуација на Блискиот исток“.

Претставниците на извршната, законодавната и спец-службите се очекува да излезат со заеднички став на Бугарија. Премиерот Борисов вчера рече дека само мирот може да ги реши проблемите на Блискиот исток.