Хаос и пукање на унгарска граница при обид да преминат мигранти

0
103

На унгарската граница утринава дошло до инцидент кога мигранти се обиделе да влезат во Унгарија и воедно во територијата на ЕУ.

Како што наведува тамошната полиција, група мигранти сакале да влезат во ЕУ на преминот во Унгарија во околу 04.30 часот, по што полицаец почнал да пука

Полицаецот испукал три куршуми како предупредување што околу 60 мигранти се обиделе да влезат. Во инцидентот никој не е повреден. Преминот е затворен, додека поголемиот контролен пункт за меѓународни патници и товарен превоз е отворен.