ВМРО-ДПМНЕ: Со Законот за јавно обвинителство, СДСМ сака да се спаси за сторениот криминал

СДСМ сакаат да го донесат овој закон набрзина за да се спасат за рекетот, корупцијата, наместените тендери и сиот сторен криминал овие години.

Со нацрт законот за јавно обвинителство на СДСМ не се согласува ниту експертска јавност.

ВМРО-ДПМНЕ сака да се донесе Закон за јавно обвинителство согласно меѓународните стандарди и да претставува закон со кој треба да се направи рефеорма на целокупното јавно обвинителство. Закон со кој идниот обвинител нема да замижува пред скандали како Леонардо, Рекет 2 и Рекет 3, Сархемс и слично.