Една недела трае потрагата по исчезнатата Марија Брзакова од Босилово

0
56

Една недела трае неизвесноста за судбината на 28 годишната Марија Брзакова од Босилово. Од средата специјални полициски тимови со кучиња трагачи го пребаруваа Босилово и околината, но нема трага од младата жена. Од денеска во потрагата се вклучија и доборволци кои бараа дури до бугарската граница.

Масовна потрага по исчезнатата Марија Брзакова од Босилово. Ловното друштво од Босилово утринава организираше потрага со полицијата но и голем број доброволци од целата околина. Настанот што го потресе струмичкиот крај ги натера ловџиите како добри познавачи на теренот да понудат помош и да учествуваат во акциите.