И Албанија по наш пример, ќе ја намалува сивата економија или преку проект „МОЈ ДДВ“

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска оствари средба со директорката на даночната администрација на Република Албанија, Делина Ибрахимај. На средбата биле пренесени искуствата за проектот #MojДДВ.

Директорката на албанската Управа Делина Ибрахимај, вели дека во Албанија стапката на сива економија е на ниво од 30% . Токму поради тоа сметаат дека со оваа мерка и кај нив сивата економија драстично да се намали.