Корона-вирус: Не се заразувајте!

Да, тоа навистина може да ве исплаши. Новиот корона-вирус (nCoV) се чини дека се шири многу брзо и бројот на починати постојано се зголемува. Драстичните мерки на кинеската влада, кои во карантин ставија 43 милиони луѓе, сигурно се ефикасни за делотворно запирање на ширењето на вирусот.

И ако навистина се успее, населението во провинцијата Хубеи и другите погодени области во голема мерка да биде ставено во куќен притвор неколку недели, заразата дури може да престане да се шири побрзо отколку што понекогаш се мисли.