Македонските репрезентативци подготвени за почетокот на европското првенство во ракомет

14-тото европско првенство во машки ракомет за прв пат се одржува во три земји,Австрија,Норвешка и Шведска и за прв пат е во состав од 24 селекции.

Македонската репрезентација е дел од Б групата и ќе игра во Штадхале-Виена,против Украина,Чешка и Австрија.

Новитет има и во технологијата.Во стил на фудбалските натпревари,ќе има статистика и во други сегменти од ракометната игра што ќе ги збогатува ТВ преносите.