Нема напредок во разговорите за Законот за јавно обвинителство

Со најава за нови предлози и забелешки на владиниот предло-закон стартува новата серија на средби меѓу власта и опозицијата за Законот за јавно обвинителство. На денешната средба зад затворени врати меѓу Бојан Маричиќ и Тимчо Муцунски се отворила дебата за откочување на дијалогот, но единствено се договориле во текот на неделава двата тима повторно да седнат на маса за да ги разгледаат можните решенија.

,,Камен на сопнување продолжува да биде неизбалансираното законско решение, со кое засега не се гарантира независно јавно обвинителство кое не е подложно на политички злоупотреби. – велат од ВМРО ДПМНЕ.