Нуредини: Имало случаи кога странски фирми барале дозвола за увоз на опасен отпад, но секогаш биле одбивани

Тој во интервјуто зборува за работата на министерството, за мерните системи кои неговиот заменик министер Макрадули ги нарече дека се од „Али Експрес, како и за случајот со депонијата Дрисла.

Нуредини исто така вели дека имало случаи кога одредени странски фирми барале од дозвола за увоз на опасен отпад, но секогаш биле одбивани.