СДСМ: Тимовите на министрите од ВМРО-ДПМНЕ се дел од режимската матрица на Груевски

ВМРО-ДПМНЕ не може да излезе од лавиринтот на груевстичката режимска матрица. Потврда за тоа се тимовите на министрите од ВМРО-ДПМНЕ во преодната влада, велат од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.

СДСМ вели дека тимот на министерката Рашела Мизрахи е составен од лица кои се познати во јавноста како дел од режимското владеење на ВМРО-ДПМНЕ и биле дел од креирање на погубниот проект Скопје 2014, соработници на Диме Спасов и одговорни за омаловажувањето на сиромашните, стечајците и пензионерите. Дури и самата Мизрахи, велат од СДСМ, ги понижи жените на првиот ден од нејзиното назначување.

Според партијата, тимот на Цветан Трипуновски против кого има кривична пријава за злоупотреба на 170.000 евра, е олицетворение за најцрните 11 години во земјоделството кога земјоделците осиромашувале, производството пропаѓало, а кадрите на ВМРО-ДПМНЕ се богателе на сметка на макотрпниот труд на земјоделците.