Седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

0
93

Предлог законот за правата на заедниците кои се помалку од 20 отсто од населението, во второ читање, е на дневниот ред на денешната седница на собраниската Комисија за политички сиситем и односи меѓу заедниците.

Членовите на Комисијата, денеска ќе расправаат и за Националната стратегија за развој на концептот за едно општество и интеркултурализмот, со Акциски план за спроведување за 2020-2022 година.