Скопје во семејство со најзагадените градови во свет

0
115

Скопје денеска се наоѓа на деветото место на листата 10 најзагадени радови во светот, според светската страница која го мери квалитетот на воздухот – „Ервижуал“. Главниот град е во семејството со најзагадените градови  во Индија, Авганистан, Бангладеш, Русија, Австралија и земјите од регионот.

На првото место утрово е  Сараево.

ТОП 10 најзагадени градови во светот на 11 јануари 2020 според Ервижуал