Тајната служба регрутира студенти, а директорот не открива какви државни тајни се најдени кај Ременски

Соработува со надлежните, но не открива детали. Директорот на АНБ Виктор Димовски 3 и пол месеци откако во претрес на домот на осомничената Фросина Ременски беа најдени доверливи документи во претрес, не соопштува јавно дали во тие државни тајни се скриени сериозни кривични дела, како што тврдеше пратеничката осомничена во случајот Рекет.

Директорот Димовски тврди дека новата агенција стара неполни 5 месеци функционира добро и согласно законот, наспроти претходничката УБК која мораше да згасне после честите злоупотреби на тајната служба.

За нови кадри во службата, по свежа крв дојде на Универзитетот Кирил и Методиј.