Убиен човек на три километри оддалечен од експлозија во хемиската фабрика во Шпанија

Еден од убиените бил дури три километри оддалечен од местото на експлозијата.

Тој бил убиен од парче голема метална плоча со тежина од еден тон што паднала на неговата зграда.

Плочата била катапултрана од силата на експлозијата, летала три километри и слетала на зграда, од која дел се срушил, а човекот , идентификуван под името Серџо, бил погоден од плочата.