Анѓушев на 98 години – Стопанска комора: Порано проблемот беа финансиите, сега кадарот

За да може една земја да биде конкурентна треба да извезува високотехнолошки производи. Бруто домашниот производ е зависен од комплексноста на производите. Колку е комплексноста поголема, толку и можноста за раст на БДП е пореална, покаѓува студијата на ОЕЦД „Глобална Југоисточна Европа: Ослободување на трансформативниот потенцијал за раст во Западен Балкан“. Студијата во Стопанската комора ја презентираа Анита Рихтер и Прземислав Ковалски пред стопанствениците, експертите и претставниците на државни институции.