Британија зафатена од силно невреме, откажани авионски летови и фудбалски натпревари

Силни ветришта и поројни дождови зафатија поголем дел од Обединетото кралство, каде патниците се соочени со големи проблеми заради невремето Кјара.

Во повеќе региони регистрирани се помали поплави и едно предупредување за опасна поплава, која претставува и опасност за човечките животи во северен Јоркшир.

Во Хејстингс , полицијата и крајбрежните служби поддржани со хеликоптери трагаат по еден исчезнат сурфер.