Вархеји ја заврши посетата на Србија

Европскиот комесар за добрососедска политика и проширување Оливер Вархеји ја заврши посетата на Белград и си замина од Србија.

Вархеји во четвртоко допатува и се состана со државниот врв на Србија и претставниците на политичките партии.

Европкомесарот за прв пат беше во посета на србија и пристигна еден ден откако Брисел официјално ја претстави новата методологија за процесот на проширување на Европската унија.