Вулин: Зошто властите во Црна Гора имаат проблем кога доаѓа некој од Србија

Српскиот министер за одбрана, Александар Вулин, изјави за РТС дека Србија, предводена од претседателот Александар Вучиќ, е единствениот гарант на мирот во регионот. Тој нагласи дека Србите во Црна Гора немаат право на јазик, писание или да се молат во Српската православна црква.

Во посета на РТС Дневник, Вулин истакна дека не бил критичар на Црна Гора, како што честопати се нарекува, туку критичар на надлежните што се обидуваат да киднапираат храмови и манастири на Српската православна црква.

Вчера, Вулин го посети гробот на поранешниот министер за одбрана на СРЈ, Павел Булатовиќ, 20 години по неговото убиство. Сепак, на српската делегација му беше забрането да влезат униформи.