Граѓаните сакаат реални ветувања, мерките на опозицијата базирани на остварливи постулати

Повисоки плати и пензии „ДА“, но само ако вистински се исполнат, велат граѓаните пред камерата на Алфа во исчекување на подобра живеачка по изборите. Тие велат дека се разочарани од погубните политики од актуелната власт, и бараат промена која ќе ги задоволи животните потреби. Граѓаните се исгорени од предизборните ветувања што не им се исполнети.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, ги претстави мерките кои ќе се дел од предизборната програма на партијата. 25% повисокa просечна плата и за 20% повисока просечна пензија е реално ветување според Мицкоски а една од главните главните обврски на влада под негова капа е намалување на невработеноста под 10%.

– Ќе стартуваме од 10%, од кој за 1% ќе имаме намалување во првите 100 дена, што значи рамен данок од 10 на 9%, а во период од две години уште за дополнителен еден процент ќе дојдеме на 8%. Се обврзуваме за обнова кој ќе донесе нов модел на реиндустриализација. Се обврзуваме за обнова која ќе донесе раст на БДП за минимум 4% годишно. Се обврзуваме за обнова која ќе донесе повеќе пари за бизнисот, помалку давачки и бирократија, рече Мицкоски.