Грипот ја зеде третата жртва во Македонија

50-годишен човек е третата жртва на сезонскиот грип – кој од почетокот на месецов веќе зеде два животи.

Бројот на заболени нагло расте и досега се заболени 5.660 лица. Граѓаните се загрижени поради грипот кој зема се поголем замав. Најпогодени се хронично болните лица. Претходно почина 14-годишно девојче и 87-годишна старица.