Двајца работници од Кина две недели во карантин во Кичево

Двајца Кинези коишто работат во земјава пристигнаа Македонија. Првите тестови покажаа дека немаат коронавирус, но ќе бидат изолирани две недели во Кичево.

Пред пристигнувањето во Македонија, тие 15 дена биле во своите домови, лоцирани на 1.000 км од Вухан, местото каде што се појави вирусот.

И другите работници од Кина, коишто ќе пристигнат во земјава следната недела, ќе поминат низ истата постапка.