Девет рудари каменувани до смрт во Јужна Африка

Телата на девете рудари се пронајдени на улиците на Матовила додека едно лице со тешки повреди по телото е пренесено во болница, информира ББЦ.

Поради каменувањето до смрт полицијата на информативен разговор повика 87 граѓани, но се уште трае истрагата и се собираат информации за инцидентот соопшти полицијата од Јужна Африка.