Директорот на АВРМ-Струмица тврди дека Бонева законски цела година земала пари за невработено лице

0
98

Износот зависел од нејзиниот работен стаж, но не смеел да биде повисок од осумдесет проценти од просечната македонска плата.

Поранешната членка на Државната изборна комисија, Силвана Бонева, законски го земала надоместокот за невработено лице, откако и истекла апанажата, изјави за ,,Слободен печат” раководителот на Центарот за вработување Струмица Ристе Ангелов.

Според него, таа самата се пријавила во Агенцијата за вработување како невработено лице и ваков надоместок за невработено лице, земала 12 месеци. Износот зависел од нејзиниот работен стаж, но не смеел да биде повисок од осумдесет проценти од просечната македонска плата.