Еден македонски државјанин на „Дајмонд Принцес“ заболен од коронавирус

Еден од тројцата македонски државјани кои се наоѓаат во карантин на крузерот “Дајмонд Принцес” во јапонското пристаниште Јокохама е заболен од коронавирусот, потврдија од министерството за здравство и министерството за надворешни работи.

Потврдено е присуство на коронавирусот кај еден од македонските државјани кој во моментот е хоспитализиран во здравствена установа во Јапонија. Амбасадата на Македонија во Токио е во комуникација со македонскиот државјанин.

Воедно, на дневна основа комуницира и со останатите двајца македонски државјани кои сѐ уште се наоѓаат на бродот во Јокохама и кои изјавуваат дека се чувствуваат добро и досега не пројавиле симптоми кои може да укажуваат на присуство на коронавирусот, се вели во соопштението од министерството за здравство.