Забрчанец: Во ВМРО-ДПМНЕ нема никаква промена, исти ликови, стари политики

„СДСМ носи развој и сигурна иднина, ВМРО-ДПМНЕ нуди страв и мрачно минато!“, пишува на својот ФБ профил советникот на Зоран Заев за односи со јавноста, Марјан Забрчанец.

„11 години ДПМНЕ ги држеше платите на најниски стапки за да ги уценува граѓаните. За 2.5 години СДСМ ја покачи минималната плата за 60%, а просечната за 4000 денари.

11 години ДПМНЕ се богатеше, градеше бели палати и се луксузираше со народни пари. За 2.5 години СДСМ ја покачи социјалната помош за сиромашните за 300% и воведе целосна транспаретност во трошењето на државниот буџет.