Заменик министерот Бајрактар ги презел овластувањата во труд и социјала

Ѓонул Бајрактар, заменикот на министерот за труд и социјалната политика, со заклучок на Владата ги презел овластувањата и одговорностите во раководењето со Министерството за труд и социјална политика.

Изминатиот викенд, пред распуштањето на Собранието, беше разрешена министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи, на предлог на премиерот Оливер Спасовски, откако таа се појави на конференција во МТСП пред табла со името „Република Македонија“. ВМРО-ДПМНЕ одби да предложи нов кандидат на нејзино место во техничката влада.