Заострување на конфликтот во Сирија, НАТО застана зад Турција

НАТО, ОН и останатите сојузници на Турција повикаа сириските воени сили и нивните руски поддржувачи да се повлечат и да спречат понатамошно продлабочување на хуманитарната криза.

Најмалку 33 турски војници се убиени во воздушен напад во Сирија од страна на сириските сили поддржани од Русија, тврди Турција.

Рахми Доган, гувернер на провинцијата Хатај, која се граничи со Сирија, изјави дека 32 припадници на војската, кои се повредени во нападите во Идлиб, се во болница.