ЗАТВОРЕНИКОТ СТИГНАЛ ДО ПОКРИВОТ, НО НЕ ИЗБЕГАЛ ОД ИДРИЗОВО

Затвореник од Албанија кој во затворот Идризово издржува доживотна казна ноќеска се обидел да избега, но бил фатен од затворската полиција. Директорот на Управата за извршување санкции, Јовица Стојановски за ТВ24 вели дека имало обид, но не и бегство од затворот.

, Затвореникот успеал да исече решетка од затворската соба во која бил, во т.н осмо крило и стигнал до покривот.