Илија е првиот Србин што ќе игра за репрезентацијата на Косово

17 годишниот Илија Илиќ е првиот фудбалер Србин што ќе игра за репрезентацијата на Косово. Тој неодамна потпиша договор со фудбалскиот клуб Фљамуртари од неговиот роден град Приштина.

-Почнав да играм фудбал на 17 години. Првите чекори ги направив во Грачаница. Три години бев во Фљамуртари и ова навистина го сметам за свој дом. Убаво сум прифатен и се е како треба. Важно е за мене и мојата кариера што ќе настапувам за репрезентација “, вели Ивиќ.