Конечно попушти: Милијардерот на 90 години го доби првиот паметен телефон

Магнатот Вофен Бафет кој е сопственик на 5,6% од акциите на Apple, изјави дека од неодамна се откажал од својот Samsung Haven и сега користи iPhone 11.

Откако телефонот на преклоп го користел се до крајот на минатата година, Бафет напоменува дека и официјално започнал да користи паметен телефон.

Тој вели дека не го купил телефонот iPhone 11, туку „неколкумина од нив“ му го подариле овој уред, меѓу кои и извршниот директор на Apple, Тим Кук кој се обидувал да го натера да премине на паметни телефони веќе неколку години.