Лекар во МВР ќе ги „прегледува“ апликациите за пасош-досега стигнале над 100 барања

Над 100 граѓани преку подрачните управни одделенија досега поднеле барање за да им се издадат пасоши по избивањето на пасошката криза поради недостаток на обрасци. Сите тие барања сега се во рацете на комисијата на МВР која ќе одлучува.

Од друга страна пред скопското пасошко сликата е иста, има граѓани но не знаат како државата ќе им го овозможи нивното право.

Многумина дојдоа, но најголемиот дел од нив си заминаа со празни раце. Или откажуваа термини или се сликаа за преостанатите 3 400 пасоши или бараа формулари. Но токму тие беа нерасположени за разговор и критика, додека оние со завршена работа се надеваа.