Македонски граѓани во жариштето на епидемијата – МНР: Нема заболени наши граѓани од коронавирус во Италија

0
93

На влезот од изолираните места полициски сужбеници со заштитни маски. На улиците нема жива душа. Се снима од воздух или пак од далечина.

Десет градови и општини во источниот дел од Италија се во изолација. Тоа се места кои се жариштето на заразата. Тука живеат повеќе од 50.000 жители. Тука не може ниту да се влезе, ниту пак да се излезе од територијата. Они кои ќе ги прекршат правилата и ќе бидат приведени, ако полицијата не може сама ќе се вклучи и војската.

Пред мерките да стапат на сила пред маркетите настана голема гужва, бидејќи сите сакаат да обезбедат храна.

„Ве молам бидете трпеливи додека чекате. Ве молам не се туркајте, застанете од оваа страна сите“, истакна полициски службеник.