Масакр во близина на Франкфурт, 8 лица убиени

Германската полиција соопшти дека осум луѓе биле убиени, а неколкумина други ранети во две пукотници во Ханау во близина на Франкфурт.

Најпрво бил нападнат бар во центарот на градот, а напаѓачот или напаѓачите потоа пукале во уште еден бар во друга градска населба.

Ханау е град од 100 илјади жители Локалните медиуми јавуваат за масовно полициско присуство во градот кој го надлетуваат и хеликоптери.