На автопатот кај Табановце забележани групи мигранти

Во близина на граничниот премин Табановце се забележани нелегални мигранти, евентуално први од најновиот бран кој почна да го чувствува Грција. Од видеото кое го доби Алсат се гледа како можеби почнува нов мигрантски бран како резултат на одлуката на турската влада да ги отвори границите за сириските бегалци. Сепак, од МВР не даваат детали за ситуацијата.

„Во врска со прашањето за илегалната миграција, ве известуваме дека ситуацијата на државните граници е непроменета. Што се однесува до настаните во регионот, тие постојано се следат“-велат од МВР.