НОВИ ПЕРЈАНИЦИ И СТАРИ ЛИКОВИ – кои се сигурните партиски играчи на листите

Далеку од очите на јавноста партиите го кројат пратеничките листи.

Во таборот на опозицијата има и стари и нови ликови.

Дефинитивно новина е појавата на сега разрешената министерка за труд и социјална политика Рашела Мизрахи, за која се зборува дека би можела да биде носител во Втората изборна единица.

Таа деновиве е исклучително активна на терен на средбите со граѓаните, и има нагласено патриотски настап, што значи дека партијата повторно ќе игра на оваа идеја водилка во својата кампања.

Единицата е засега најблиска до професорката и поранешен претседателски кандидат на оваа партија, Гордана Сиљановска, но некои извори не исклучуваат на ова место да дојде и Мизрахи. Додека, пак, за двојката, силно бил заинтересиран потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и поранешен министер за транспорт, Владо Мисајлоски.