Обвинителството ги проверува наводите на Чулев

Основното јавно обвинителство побара од Владата податоци за седницата одржана на 15-ти февруари. Се бараат и евентуални писмени докази кои би потврдиле дека поништувањето на решенијата донесени од министерот Наќе Чулев се направени незаконски, со злоупотреба на службената должност од страна на техничкиот премиер Оливер Спасовски.

Оваа реакција на Обвинителството доаѓа откако Чулев го обвини Спасовски дека го попречува функционирањето на техничката Влада и дека, со поништувањето 124 решенија за распоредување, кои воопшто не биле на дневен ред, се прави фалсификување на службена исправа и злоупотреба на службената положба.