Осуденикот Агим Красниќи после слободен викенд не се врати во штипскиот затвор

Директорот за затворот Штип, Мики Тодоров потврдува дека Агим Красниќи и официјално се води како бегалец откако вчера не се вратил во затворот после добиеното викенд отсуството.

Тодоров забележува дека Красниќи во измиматите години повеќе пати има користено викенд отсуство и дека скогаш се враќал во затворот. Немале никакви сомнежи дека тој нема да се врати и овој пат.

Сите институции се известени Управата за извршување на санкции, судот и полицијата.