Падна романската влада

Политичка криза во Романија откако романската влада се соочи со гласање за недоверба, пренесуваат медиумите.

Пратениците му изгласаа недоверба во кабинетот на премиерот Лудовик Орбан. Иницијативата беше иницирана од социјалистите, чија влада беше соборена пред 3 месеци по серија скандали за корупција.