Патникот од Италија дојден во Македонија нема корона вирус

Од Министерството за здравство за Телма потврдија дека е негативно тестирањето на патникот од Италија кој доцна вечерва со симптоми на корона вирус се пријавил во скопската Инфективна клиника.

Пациентот е негативен на вирусот, покажале резултатите. Според МЗ лицето е болно но од сосема друга болест.

Сомнителниот патник денеска пристигнал од Милано, а во северниот дел на Италија досега од вирусот КОВИД 19 починаа седуммина заболени