Попладнево во 17 часот седница во Собрание за законот за ЈО

Попладнево во 17 часот претседателот на Собранието, Талат Џафери ќе свика седница на која треба да се утврди дневниот ред, односно пратениците ќе гласаат за дневниот ред на седницата и потребата законот да се носи по скратена постапка.

После тоа законското решение, за кое има реакции дека не е истото решение што било усвоено на вчерашната владина седница, треба да се гласа на матичните собраниски комисии, а потоа се враќа на собраниска седница.

Собранието се распушта во среда и до тогаш власта планира да се изгласа законот за којшто обезбедил двотретинско мнозинство.

Извор Фокус