Поради коронавирусот ќе се одложат сите спортски настани во државата?!

Владата на денешната седница треба да дискутира по предлогот на министерот за здравство, Венко Филипче, за забрана на сите јавни собири во државата како превентива од ширење на коронавирусот, што ако се усвои ќе значи и одложување или играње пред празни трибини на сите спортски настани закажани во следниот период.

Филипче информираше дека ќе предложи до Владата да се забранат сите големи јавни собири на една недела, без разлика дали се на отворен или затворен простор, вклучувајќи ги и спорските натпревари.

„Роковите на масовни собири ќе се знаат после седница на Влада, а ние ќе препорачаме тоа да биде до следниот петок, а понатаму ќе се види како ќе се одвиваат работите“, изјави Филипче.