Потврдено: Сомнителната пациентка не е заразена со коронавирус

Hегативен е резултатот за присуство на коронавирус кај пациентката за која постоеше сомнеж, а е една од двата дополнителни случаи што беа тестирани вчера на Инфективната клиника во Скопје, по утврдениот прв пациент со овој вирус.

„И двата случаи се негативни на вирусот. Во моментов, веќе хоспитализираната пациентка на Инфективната клиника во Скопје која со комбе допатува од Милано е единствениот регистриран случај заразен со вирусот ковид-19“,

соопшти Министерството за здравство.