Поштенскиот бомбаш ја тероризира Холандија, барајќи биткоин исплата

Вработените во поштата во Амстердам, како и стотици други во компаниите ширум Холандија постојано се на штрек поради низата испратени писма-бомби. Непознатиот испраќач бара трансфер на пари во форма на криптовалутата биткоин, пренесува „Њујорк тајмс“.

За време на распределувањето на пратките, вработен во поштата во Амстердам чул невообичаен шум што доаѓал од едно писмо кое го држел. Тој бргу го фрлил писмото, по што тоа експлодирало.

Помалку од еден час подоцна, во градот Керкраде, во близина на германската граница, експлодирала втора пратка испратена до локална бизнис-компанија. Во двата инцидента нема повредени лица, а експлозиите не би предизвикале фатални повреди, информира холандската полиција.