Прекинот во извозот на нафта Либија досега ја чини 1,3 милијарда долари

0
18

Либиската државна нафтена компанија (НОК) соопшти дека прекинот на извозот на нафта во оваа земја заради затворањето на нафтените полиња и пристаништа досега предизвика загуби поголеми од 1,3 милијарди долари, јави Ксинхуа.

Племенските поглавари од источна Либија неодамна ги затворија пристаништата за извоз на нафта, обвинувајќи ја владата што е поддржана од Обединетите нации дека приходите ги користи за подршка на вооружените групи против војската од истокот, на генералот Калифа Хафтар.