Сведок: Ангела го викаше Пино на тепачка, и требало кола да стави девојка во ѓепек

Ангела го викала Пино да дојде кај нејзе бидејќи планирала тепачка со девојчиња и и требало автомобил за да стави една од девојките во ѓепек, сведочеше еден од другарите на Пино, Мартин Јаневски на судењето за убиството на Пинета Секондо.

Мартин дознал за комуникацијата меѓу Пино и обвинетата за убиството, Ангела Ѓорѓиевска кога таа на роденденот на Пино му се јавила и го викала да и помогне во тепачката. Пино не прифатил бидејќи било еден час по полноќ, немал бензин и не сакал да се впушта во проблеми.

Мартин и Пино ги споил нивниот заеднички интерес за автомобилите, знаел некои од неговите девојки, но Ангела не ја знаел. За нејзе почнал да се распрашува кога слушнал дека Пино исчезнал откако негов другар му кажал дека Пино можно е да бил со “ќоравата од Ѓорче”, надимак кој го користеле за Ангела. Мартин почнал да се распрашува, и пишал на Ангела на Фејсбук и потоа се слушнале на телефон, но таа му одговорила само дека Пино бил вечерта кај нејзе на цигара и си заминал. Истиот ден Мартин ја прашувал Ангела и други информации за Пино, но таа рекла дека не знае ништо повеќе и го блокирала на социјалната мрежа Фејсбук.