СДСМ: Нема ЕУ и НАТО без преспанскиот договор

СДСМ посочи дека Христијан Мицкоски и ВМРО ДПМНЕ не ја гледаат својата земја како дел од НАТО и од ЕУ. Потврда за тоа се најавите за укинување на Преспанскиот договор. Според СДСМ, и техничката министерка за труд и социјала Рашела Мизрахи се обидува да ја манипулира јавноста, менувајќи ја таблата со натписот на институцијата и на уставното име на државата.