Се откажува меѓународниот карневал „Прочка 2020“ во Прилеп

Од Општина Прилеп известуваат дека врз основа на препораките на Министерството за здравство, во согласност со Законот за заштита на населението од заразни болести, одлучиле дека се откажуваат сите активности поврзани со меѓународниот карневал „Прочка 2020“.Фестивалот требаше да започне вечерва и да трае до 1-ви март.

Предходно Министерот за здравство, Венко Филипче, на прес-конференција изјави дека во согласност ставот на комисијата за заразни болести дава предлог-препорака до Владата за одложување на јавните масовни собири