Трипуновски: Политики кои земјоделецот го оставаат без сигурна егзистенција

Согласно теренските активности денеска сум во битолскиот регион, на посета со земјоделци од неколку населени места. Она што го разговараме и ситуацијата којашто ја имам воочено и во самото Министерство, имаме едни лоши политики коишто земјоделецот го оставаат без сигурна егзистенција во овој регион и во цела Република Македонија, вели Цветан Трипуновски – дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство и додава:

-Во изминатиов период во Министерството јас предочив и воочив некои неправилости коишто се случувале, преупредив на лошите политики коишто ги води Министерството и за жал таа ситуација се отсликува на терен. Самите земјоделци наоѓаат на забелешки во делот на селективната исплата на субвенциите, погрешни мерки, едноставно нема сегмент каде што нема некакви забелешки од актуелната власт, односно од политиките коишто се имаат креирано во овој земјоделски сектор.