Убиен тајландскиот војник кој застрелаа дваесетина лица

Специјалните сили во Тајланд го застрелаа 32 годиншиот војник Џакрапант Тома, кој изминатото деноноќие направи масакр во градот Кората.

Осомничениот на својот Фејсбук-профил ден пред нападот напишал дека „Смртта е неизбежна за сите“